Dzisiaj mam do zaproponowania pyszne babeczki z kremem cytrynowym. Pierwszy raz robiłam ten krem do babeczek i mogę śmiało powiedzieć, że jest pyszny i idealnie komponuje się z babeczkami.
Przepis do babeczek znajdziecie na stronie: http://pierwiasteksmaku.blogspot.com/2013/03/babeczki-do-koszyczka-wielkanocnego.html bądź możecie go wyszukać pod hasłem babeczki. Poniżej znajdziecie składniki i przepis wykonania kremu cytrynowego.
- 50 g serka naturalnego ( może być serek typu philadelphia)
- 4 łyżeczki margaryny
- sok z cytryny
- skórka z cytryny
- cukier puder (wg uznania)
Wykonanie:
Margarynę utrzeć do białości i dodawać stopniowo cukier puder. Następnie dodawać małymi porcjami serek naturalny. Na samym końcu dodać sok z cytryny oraz otartą skórkę. Gdy krem będzie w całości wymieszany pozostawić w lodówce na około 1-2 godzin. Po tym czasie nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezpośrednio na wierzch babeczek.
Pozdrawiam Iwona :)
Jakie urocze:)
OdpowiedzUsuńkrem cytrynowy musi doskonale orzeźwiać :)
OdpowiedzUsuńLubię wszystko, co kwaśne, taki krem cytrynowy napewno by mi posmakował :)
OdpowiedzUsuńRobiłam tartę z podobnym kremem, pycha, babeczki wyglądają super:)
OdpowiedzUsuńChętny byśmy się na takie pyszności wprosili:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krem cytrynowy :>
OdpowiedzUsuń...poproszę o 2 babeczki :)
OdpowiedzUsuń...poproszę o 2 babeczki :)
OdpowiedzUsuńHej, nominowałam Cię u mnie na blogu do Liebster Blog Award :). Bardzo gorąco zachęcam do zabawy :)
OdpowiedzUsuńMniam, chcę!
OdpowiedzUsuń