piątek, 2 stycznia 2015

Kebab z rybą


Cześć:)
Dzisiejszy post będzie skierowany do tych osób, które nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie smacznych a przede wszystkim zdrowych dań. Przedstawiam Wam świetną alternatywę dla szybkich przekąsek serwowanych w pobliskich barach, fast-foodach, będzie to kebab z dodatkiem paluszka rybnego. Składniki oraz sposób przygotowania znajdziecie poniżej.

Składniki
  • tortilla
  • paluszki rybne
  • pomidor
  • ogórek
  • cebula
  • keczup
  • sos czosnkowy ( 3 ząbki czosnku, jogurt naturalny, pieprz, sól)
Wykonanie

Na placku (tortilla) układamy paluszki rybne, pomidora pokrojonego w kostkę, a także cebulę oraz ogórka. Całość polewamy keczupem i sosem czosnkowym. Według mnie lepiej jest przygotować samemu sos czosnkowy ze składników podanych powyżej. Jeżeli preferujecie bardziej kremową konsystencje sosu dodajcie 1-2 łyżeczki majonezu, wówczas uzyska pożądany efekt. Całość zawijamy w kształt przypominający prostokąt. Z resztą wiele różnych kształtów znajdziecie w internecie. Smażycie na rozgrzanej patelni bez dodatku oleju do momentu aż tortilla uzyska złoty kolor po obu stronach.




Pozdrawiam Iwona :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny. Zapraszamy do komentowania i obserwowania naszego bloga ;)