wtorek, 9 czerwca 2015

Babeczki z kremem cytrynowym



Cześć :)
Dzisiaj mam do zaproponowania pyszne babeczki z kremem cytrynowym. Pierwszy raz robiłam ten krem do babeczek i mogę śmiało powiedzieć, że jest pyszny i idealnie komponuje się z babeczkami.
Przepis do babeczek znajdziecie na stronie: http://pierwiasteksmaku.blogspot.com/2013/03/babeczki-do-koszyczka-wielkanocnego.html bądź możecie go wyszukać pod hasłem babeczki. Poniżej znajdziecie składniki i przepis wykonania kremu cytrynowego.

Składniki:

  • 50 g serka naturalnego ( może być serek typu philadelphia)
  • 4 łyżeczki margaryny
  • sok z cytryny
  • skórka z cytryny
  • cukier puder (wg uznania)
Wykonanie:

Margarynę utrzeć do białości i dodawać stopniowo cukier puder. Następnie dodawać małymi porcjami serek naturalny. Na samym końcu dodać sok z cytryny oraz otartą skórkę. Gdy krem będzie w całości wymieszany pozostawić w lodówce na około 1-2 godzin. Po tym czasie nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezpośrednio na wierzch babeczek. 



Pozdrawiam Iwona :)

10 komentarzy:

  1. krem cytrynowy musi doskonale orzeźwiać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię wszystko, co kwaśne, taki krem cytrynowy napewno by mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam tartę z podobnym kremem, pycha, babeczki wyglądają super:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętny byśmy się na takie pyszności wprosili:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam krem cytrynowy :>

    OdpowiedzUsuń
  6. Hej, nominowałam Cię u mnie na blogu do Liebster Blog Award :). Bardzo gorąco zachęcam do zabawy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny. Zapraszamy do komentowania i obserwowania naszego bloga ;)