niedziela, 11 października 2015

Croissant z nadzieniem


Cześć!
Dzisiejszy post zawiera prosty a jakże smaczny przepis na słoną przekąskę. Pewnie niejedna z Was robiła takie oto rogaliki z nadzienie. Warto odświeżać proste i smaczne przepisy na szybkie przekąski.

Składniki
  • ciasto francuskie
  • pieczarki
  • cebula
  • pieprz i sól
  • olej rzepakowy
Wykonanie

Sposób przygotowania jest bardzo prosty. W dużej mierze przygotowanie rogalików zależy od Waszych upodobań kulinarnych. Osobiście bardzo mi smakują rogaliki z nadzieniem pieczarkowym. W pierwszej kolejności należy zacząć od przygotowania pieczarek, a więc: umycie, obranie ze skórki, a później pokrojeniu w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni smażymy, aż będą miękkie, doprawiamy pieprzem i solą, a następnie dodajemy pokrojoną cebulę. Gdy farsz ostygnie układamy porcjami na pokrojonym cieście francuskim. Patelnie należy wysmarować olejem, a następnie ułożyć przygotowane rogaliki, które powinny być zawijane od dołu do góry, zaś kawałki ciasta powinny mieć kształt trójkąta. To pozwoli na uzyskanie idealnego kształtu rogalika. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut. 



Pozdrawiam Iwona :)

2 komentarze:

Dziękujemy za odwiedziny. Zapraszamy do komentowania i obserwowania naszego bloga ;)