niedziela, 14 lipca 2013

Ciasto Rafaello


Witam, 
Dziś mam do zaproponowania placek Rafaello wg przepisu pani Ewy Wachowicz. Jednak nie do końca propozycja, którą mam do zaproponowania jest adekwatna do źródła przepisu. Mimo to chce się z Wami podzielić, więc zachęcam do wypróbowania. 

Składniki
  • jogurt naturalny ( 2x400 g)
  • biszkopty (1 paczka)
  • wiórka kokosowe (20 dag)
  • tabliczka czekolady białej
  • cukier puder
  • galaretka cytrynowa ( 2 opakowania)
  • kawa rozpuszczalna
Przygotowanie

Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody. Dodać czekoladę, pozostawić do całkowitego rozpuszczenia. Ubić jogurt dodać 5 łyżek cukru pudru. Połączyć z tężejącą galaretką oraz dodać 15 dag kokosów. Biszkopty delikatnie moczyć w przestudzonej kawie, a następnie układać w formie. Wylać masę, zaś wierzch udekorować kokosem oraz startą czekoladą. Pozostawić na 2 godz. w lodówce.




 Pozdrawiam  Iwona :)

9 komentarzy:

  1. O rany... Wygląda przecudnie! Pychota!

    www.mojezycie-przedslubem.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ciasta kokosowe! A takiego na zimno jeszcze nie jadłam - zawsze robię masę na gorąco z margaryny, cukru i wiórków :). Twoje ciacho wygląda fantastycznie, więc chętnie spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda na przepyszne i rozpływające się w ustach:) Bardzo lubię kokos:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubie kokosowe smaki, ja raffaello najczęściej z krakersami robię, też wychodzi pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. ale nadobiłąś mi smaku, jutro się zabieram za zrobienie tego cuda :>


    www.ikaczmarczyk.blogspot.com S Y L L W S O N

    OdpowiedzUsuń
  6. Mm.. Kocham ciasta kokosowe aż spróbuję przepisu :)

    http://michikooo.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. kokosowe wypieki uwielbiam, ta wersja równie ciekawa:) zapisuję!:)

    OdpowiedzUsuń
  8. ojj, zjadłabym całą blachę! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. kolejne przełknięcie śliny świadczy, że pyszności tutaj pokazujesz.
    pozdrawiam serdecznie i dzieki za miłe komentarze

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny. Zapraszamy do komentowania i obserwowania naszego bloga ;)