Cześć!
Dziejszy post jest kontynuacją poprzedniego, w którym przedstawie Wam mój pomysł na placki z dodatkiem ryżu i dyni. Poniżej znajdziecie potrzebne składniki oraz sposób wykonania.
Składniki
- 200 g ryżu
- dynia
- jajko
- olej rzepakowy
- bułka tarta
- cebula
- przyprawy (sól, pieprz, tymianek)
Ryż ugotuj według instrucji podanej na opakowaniu. Gdy ryż będzie gotowy, odstaw do ostudzenia, a następnie wsyp do dużej miski. Dynie umyj, pokrój w drobną kostkę, pamiętajcie o skórce! Ugotujcie dynię, aż będzie miękka. Dynie dodaj do ryżu pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy. Z przygotowanej masy na placki należy formować małe krążki, a póżniej obtoczyć w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy placki do momentu, aż nabiorą złoty kolor.
Miłego wieczoru :)
Pozdrawiam Iwona!
Pychotka:)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku:)
UsuńMuszę koniecznie spróbować:)!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPychota!!!
OdpowiedzUsuń