Witajcie!
Składniki
- dynia,
- olej rzepakowy,
- sól, pieprz, tymianek
Przygotowanie
Dynię kroimy na bardzo cienkie plasterki w kształcie, najlepiej jest użyć szatkownicy, która pozwoli napokrojenie na cienkie plasterki (ja wykorzystałam noż ;D ). Plasterki układamy na blaszce do pieczenia, a następnie przyprawiamy. Według mnie idealnia do dyni pasuje tymianek. Wkładamy do piekarnika na 30 min, aż się zarumienią.
Może Wy macie sprawdzone sposoby na wykonanie takich oto chipsów z warzyw, jeżeli tak do podzielcie się ze swoimi uwagami. Dzięki :)
Iwona :)
Może Wy macie sprawdzone sposoby na wykonanie takich oto chipsów z warzyw, jeżeli tak do podzielcie się ze swoimi uwagami. Dzięki :)
Iwona :)
jestem ciekawa smaku takich chipsów ;) będę musiała zrobić podczas dyniowego sezonu :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i zdrowy:)
OdpowiedzUsuń