Witam :)
W dzisiejszej notce chcę Wam przedstawić oraz zaproponować pomysł na łatwy i bardzo szybki do wykonania obiad. Składa się on z moich ulubionych produktów. Uwielbiam rybę, ryż, kaszę oraz lekką sałatkę i dlatego na bazie tych produktów przyrządziłam taki oto obiad. Szybki, klasyczny a przede wszystkim zdrowy. Ryby są źródłem składników mineralnych tj. fosfor, siarka, sód, magnez, potas oraz mikroelementów: cynk, mangan, jod. Zawierają dużo witamin A, D, E. Także zachęcam do eksperymentowania z rybkami na różne sposoby.
Składniki:
- pstrąg,
- ryż długoziarnisty,
- kasza gryczana,
- cebula,
- jogurt naturalny,
- rukola
- czosnek,
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Pstrąga gotujemy na parze, doprawiając kolorowym pieprzem oraz solą, można również wykorzystać przyprawę do ryb. Po 7 minutach ryba jest już gotowa.
2. Ryż i kaszę gotujemy aż będą miękkie. Na patelni smażymy drobno pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebula uzyska złoty kolor dodajemy do ugotowanego ryżu i kaszy gryczanej.
3. Do jogurtu naturalnego dodajemy sałatę, możemy wykorzystać różny rodzaj, ja przygotowałam z rukoli, doprawiłam wyciśniętym czosnkiem oraz solą i pieprzem.
A tak prezentuje się mój dzisiejszy obiad :)
Pozdrawiam Iwona :)
Pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńświetnie się prezentuje, ale ja tradycyjnie lubię smażoną rybkę i obowiązkowo surówka z koszonej kapusty:)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda!
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Bardzo ciekawie zagrałaś tą kaszą z ryżem- niby proste ale tak poprzekładane w foremce od razu bardziej apetycznie się wydaje :D. Na rybę z parowaru ostatnio już mnie kilka osób namawia, więc trzeba w końcu spróbować a nie tylko pieczona i pieczona...
OdpowiedzUsuńbardzo zachęcam do takiej wersji ryby, jest smaczna i bardzo soczysta, nic tylko jeść :) pozdrawiam :)
UsuńPięknie wygląda ta kasza z ryżem. Super pomysł. Rybka na pewno smaczna.
OdpowiedzUsuńwww.mojezycie-przedslubem.blogspot.com
super to wygląda :) Chetnie sprobuje tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńMniaaaam ;D
OdpowiedzUsuńSuper! Podoba mi się ta wieża z ryżu i kaszy:)
OdpowiedzUsuńświetna rybka!:)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! *_____*
OdpowiedzUsuńZwłaszcza jak siedzę sobie taka głodna przed lapkiem i planuję co zrobić sobie do jedzenia :-D
Przypomniałam sobie, że mam jeszcze rybę więc to ją dzisiaj skonsumuję! :-D
Pozdrawiam serdecznie :-)
ryba, świetny pomysł :)
Usuńpozdrawiam :)
jak nie lubię ryby, tak ta mnie przekonuje i z chęcią bym ją zjadła :)
OdpowiedzUsuńkiedyś również nie przepadałam za rybami, ale raz spróbowałam i przypadły mi do gustu :)
Usuńbardzo smacznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryby. :D
OdpowiedzUsuńJak ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pstrąga ^^
Hej Iwonko
OdpowiedzUsuńRyby bardzo lubię. Świetnie prezentuje się ta babka z ryżu i kaszy.
aż ślinkę przełknęłam...jak Boga kocham:)
OdpowiedzUsuńpstrąg to jedna z moich ulubionych ryb...szczególnie z grilla:)
pozdrawiam serdecznie:)
Rybka :) uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie!:D
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda ! :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Uwielbiam rybę :)
OdpowiedzUsuńJadłam ostatnio coś bardzo podobnego,do przysmaków nie należało,ale od czasu do czasu zjem :D
OdpowiedzUsuńo joj pyszności!! <3 uwielbiam ryby!! :))
OdpowiedzUsuńNo i smacznie wygląda ten twój obiad :)
OdpowiedzUsuńale narobiłam sobie ochoty na rybkę :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie to wygląda ;)
narobiłaś mi ochoty♥
OdpowiedzUsuńzjadłabym ! ♥
Ryby są wspaniałe, a przepis im prostszy tym lepszy moim zdaniem.
OdpowiedzUsuńA Twoja piramidka ryżowo -gryczana cudo.
Serdeczności.
dokładnie, lubie przepisy które nie wymagają większych zdolności kulinarnych :)
Usuńpozdrawiam:)
A ja nie moge sie przekonać do ryby :P nigdy się nią nie najem :P
OdpowiedzUsuńpyszności!
OdpowiedzUsuńTo ulubiony obiad mojego męża. Muszę tylko tak pięknie ułożyć ryż z kaszą.
OdpowiedzUsuńfajne podanie kaszy z ryżem :) zapraszam do mnie: :) http://bonappetitmalgorzaty.blogspot.com/ pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPęknie i smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuń