Witam,
Dziś mam do zaproponowania placek Rafaello wg przepisu pani Ewy Wachowicz. Jednak nie do końca propozycja, którą mam do zaproponowania jest adekwatna do źródła przepisu. Mimo to chce się z Wami podzielić, więc zachęcam do wypróbowania.
Składniki
- jogurt naturalny ( 2x400 g)
- biszkopty (1 paczka)
- wiórka kokosowe (20 dag)
- tabliczka czekolady białej
- cukier puder
- galaretka cytrynowa ( 2 opakowania)
- kawa rozpuszczalna
Przygotowanie
Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody. Dodać czekoladę, pozostawić do całkowitego rozpuszczenia. Ubić jogurt dodać 5 łyżek cukru pudru. Połączyć z tężejącą galaretką oraz dodać 15 dag kokosów. Biszkopty delikatnie moczyć w przestudzonej kawie, a następnie układać w formie. Wylać masę, zaś wierzch udekorować kokosem oraz startą czekoladą. Pozostawić na 2 godz. w lodówce.
Pozdrawiam Iwona :)
O rany... Wygląda przecudnie! Pychota!
OdpowiedzUsuńwww.mojezycie-przedslubem.blogspot.com
Uwielbiam ciasta kokosowe! A takiego na zimno jeszcze nie jadłam - zawsze robię masę na gorąco z margaryny, cukru i wiórków :). Twoje ciacho wygląda fantastycznie, więc chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńWygląda na przepyszne i rozpływające się w ustach:) Bardzo lubię kokos:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubie kokosowe smaki, ja raffaello najczęściej z krakersami robię, też wychodzi pysznie!
OdpowiedzUsuńale nadobiłąś mi smaku, jutro się zabieram za zrobienie tego cuda :>
OdpowiedzUsuńwww.ikaczmarczyk.blogspot.com S Y L L W S O N
Mm.. Kocham ciasta kokosowe aż spróbuję przepisu :)
OdpowiedzUsuńhttp://michikooo.blogspot.com/
kokosowe wypieki uwielbiam, ta wersja równie ciekawa:) zapisuję!:)
OdpowiedzUsuńojj, zjadłabym całą blachę! :D
OdpowiedzUsuńkolejne przełknięcie śliny świadczy, że pyszności tutaj pokazujesz.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie i dzieki za miłe komentarze