Witam wszystkich :)
Wracam po dość długiej przerwie, ale postaram się już Was nie opuszczać na tak długo... Dzisiejsza propozycja, którą chcę przedstawić to słodka, a także zdrowa granola. Przyznam się szczerze, że takie właśnie domowe granole lepiej smakują niż te, które można dostać w sklepie. Robiąc taką słodką przekąskę sama decydujesz jakie składniki chcesz, żeby się w niej znalazły. Liczy się tu wyłącznie jedynie własna fantazja. Może służyć jako dodatek do jogurtu, serka czy do sałatki owocowej.Poniżej przedstawiam mój sposób wykonania.
Składniki
- miód
- łyżeczka oleju rzepakowego
- płatki owsiane
- płatki kukurydziane
- orzechy włoskie
- fistaszki
- żurawina
- rodzynki
- wiórka kokosowe
- otręby pszenne
- cynamon
Przygotowanie
Do wykonania granoli będziemy potrzebować dużej patelni, na której należy rozprowadzić łyżeczkę oleju, a następnie wysypać płatki owsiane błyskawiczne oraz górskie, a także otręby, wiórka kokosowe, płatki kukurydziane dodać cynamon oraz miód. Dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec ok 20 min w zależności od ilości płatków owsianych. Po upływie 20 min, dodać orzechy oraz bakalie, a następnie "skroić" miodem. Piec niecałe 5 min.
Miłego popołudnia, Iwona :)
wymarzone śniadanie prawie każdej kobiety:) a domowe zawsze lepsze:)
OdpowiedzUsuńzgadzam się w 100 % :)
UsuńNie ma nic lepszego jak domowa granola!!!
OdpowiedzUsuńbardzo zdrowy posiłek :)
OdpowiedzUsuńMmm smacznie i zdrowo! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam domową granolę :)
OdpowiedzUsuńpysznosci, zawsze probuje zrobic granole i zawsze sie poddaje, ale nie tym razem. Musze tylko kupic nowe skladniki i sie zabieram.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Mniam:) zachęciłaś nas!
OdpowiedzUsuńPyszności!!! Takie śniadanko to marzenie:)
OdpowiedzUsuńJasne, że domowa najlepsza :) można robić tyle kombinacji i to z ulubionych składników
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńKochana ale wspanialosci !!!
OdpowiedzUsuńWSZYSTKIE PRZEPISY MEGA APETYCZNE !!!!
w Weekend wyprobuje koniecznie ciasto rafaello:))
pozdrawiam serdecznie
obserwuje:)))
agata
Domowa granola jest zdecydowanie nie do zastąpienia. Jak już się zacznie ją robić to nawet nie chce się wracać do tej kupnej :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiej pyszności, ale wygląda bardzo zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńMniam! :) Sama muszę sobie takie zrobić! :))
OdpowiedzUsuń